6/2/24

Durant aquest mes celebrem el 5è aniversari del llançament de l’app SMOU. És una bona ocasió per fer balanç d’aquest viatge ple d’aprenentatges i reptes, que tenen l’objectiu de generar experiències positives en la mobilitat de les persones de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Algunes xifres d’aquests 5 anys

  • + de 1.000.000 de persones usuàries

  • 6 serveis de mobilitat per moure's en transport públic, privat o compartit.
  • 12 operadors de mobilitat compartida de bici, moto i cotxe.
  • Disponible a 12 municipis: l’app que connecta Barcelona amb l’Àrea Metropolitana.

Les fites més importants

smou    Febrer de 2019: llançament d’una nova app que uneix diferents serveis de mobilitat, l’app SMOU. Permet el pagament de l'estacionament regulat amb el 'Parquímetre', i posa a disposició de l'usuari informació al voltant de la mobilitat de manera centralitzada: aparcaments, sharings, el Bicing o punts de recàrrega elèctrica.

Pàrquing via app    Juliol de 2019: incorporació de 'Pàrquing via app', el servei d’accés i pagament ticketless en aparcaments subterranis, que facilita l’estacionament off-street per deixar espai lliure a la via pública.
    
Endolla    Desembre de 2019: 'Endolla Barcelona', la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’estat, s’incorpora a l’app SMOU per facilitar les recàrregues de vehicles elèctrics i impulsar el creixement de la mobilitat sostenible.
    
Bicing    Juliol de 2020: integració del 'Bicing', el servei de bicicleta compartida de Barcelona, amb noves funcionalitats disponibles pels seus usuaris. 
    
Aparcaments    Maig de 2021: consulta en temps real de les places dels aparcaments fora de la via pública (off-street) de Barcelona per planificar les necessitats d’aparcament en origen i, així, contribuir a reduir el trànsit d’agitació.
    
Grua    Octubre de 2021: notificacions al mòbil en el cas que la Grua Municipal de Barcelona hagi retirat o mogut un vehicle.

Transport públic    Juliol de 2022: consulta en temps real dels horaris, parades i estacions del transport públic de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Residents Barcelona    Novembre de 2022: integració del servei 'Residents Barcelona' per estacionar a les places d’aparcament per a residents d’AREA de Barcelona.

Taxi    Juliol de 2023: incorporació del servei 'Taxi' en modalitat end-to-end per oferir encara més opcions de mobilitat en una sola app.

​SMOU segueix creixent, incorporant nous serveis end-to-end, amb l’objectiu de millorar i facilitar la mobilitat de les persones a Barcelona i l'Àrea Metropolitana.


Descarrega't SMOU a l'App Store o Google Play

 

Finançat per fons Next Generation