20/6/23

La companyia avança cap a la descarbonització de les seves activitats i instal·lacions amb mesures com la compra responsable d’energia i el desplegament d’instal·lacions fotovoltaiques

BSM s’afegeix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que té lloc entre el 20 i el 22 de juny, per conscienciar sobre la necessitat de promoure energies més netes, eficients i socialment responsables

Un nou pas en la lluita contra el canvi climàtic. BSM va evitar l’emissió de 4.900 tones de CO2 l’any 2022 gràcies al consum d’energia verda. Aquesta fita suposa una important reducció dels gasos causants de l’efecte hivernacle, equivalent a la quantitat que absorbiria un bosc de les dimensions 24 parcs de la Ciutadella.  

En aquesta línia, BSM ha assolit recentment la certificació d’origen renovable de tota l’energia que s’utilitza a les seves instal·lacions, gràcies a l’obtenció de les Garanties d’Origen que emet la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Aquest sistema avala que l’energia contractada prové de fonts renovables, com la solar, l’eòlica o la geotèrmica.

La companyia referma, així, el seu compromís amb la reducció dels impactes negatius de la crisi climàtica des d’espais tan emblemàtics de la ciutat com l’Anella Olímpica, el Parc del Fòrum, el Park Güell, el Zoo de Barcelona, el Port Olímpic y el Parc d'atraccions Tibidabo, o agents i serveis clau per a la mobilitat sostenible a la ciutat com són els Aparcaments BSM, el Bicing, la xarxa d’electromobilitat Endolla Barcelona i l'Estació Barcelona Nord.

La compra responsable d’energia és una de les línies d’actuació amb les que BSM treballa per completar paulatinament la descarbonització de les seves activitats i instal·lacions. Un dels projectes més destacats és el progressiu desplegament d’instal·lacions fotovoltaiques que, a banda de produir energia per a l’autoconsum, puguin obrir la porta a noves formes de consum compartit. Les quatre grans pèrgoles fotovoltaiques del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, en plena transformació amb vistes a la Copa Amèrica de Vela, i la instal·lació prevista al Palau Sant Jordi, que ocuparà 2.300 m2 sobre la coberta del Sant Jordi Club i també entrarà en funcionament l’any vinent, són dos referents d’una estratègia que s’anirà estenent a altres espais de BSM.

En paral·lel a l’aposta per les energies renovables, BSM també compta amb un sistema d’optimització i gestió dels subministraments d’electricitat, aigua i gas per reduir i optimitzar la despesa energètica. La descarbonització de flotes, la promoció de l’economia circular, l’estalvi d’aigua, la reducció de residus i l’impuls de campanyes de sensibilització entre les persones treballadores i la clientela són altres de les línies de treball que s’estan impulsant.

BSM i la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

BSM s’afegeix aquests dies a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una iniciativa de la Comissió Europea que enguany té lloc del 20 al 22 de juny. L’objectiu és promoure unes energies més netes, més eficients i amb menors costos ambientals i socials.

BSM hi participa amb la campanya “Petits gestos, grans impactes”, adreçada tant als seus treballadors i treballadores com a la ciutadania, amb la que vol posar en valor les fites assolides per contribuir a la sostenibilitat ambiental amb la vista posada en la millora de la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines.